Title Image

Etalage

Een etalage van publicaties, blogs en andere bewegingen voor een bredere blik

Publicatie EHdK: Het organiseren van wijkgericht werken

Gemeenten stellen steeds vaker de vraag hoe zij wijkgericht werken het best vorm kunnen geven in hun gemeente. Waar moet ik beginnen? Hoe werken bestuurders, ambtenaren en professionals in de wijk met een brede blik? Hoe betrek ik daarbij de inwoners en hoe geef ik wijkgericht werken een plek in de inkoop? 
Adviesburo EHDK maakte samen met het OZJ, Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd een stappenplan voor gemeenten om vanuit een brede blik, meer wijkgericht te werken. 

Wijkgericht werken in de praktijk

Mario Nossin vertelt over hoe je wijkgericht werken in de praktijk kunt brengen. En hoe je de brede blik kunt inzetten voor een beter leven voor kinderen, jongeren en gezinnen.

Wijkgericht werken

Kinderen en jongeren kunnen onderweg pech hebben als ze opgroeien. Ze komen niet mee op school, voelen zich onveilig, hebben een laag zelfbeeld of vinden geen aansluiting met anderen. Juist dán is het belangrijk dat ze fijn thuis kunnen opgroeien en omringd zijn door vertrouwde mensen en voorzieningen in hun eigen buurt. Schrijvers van de Ongewone Reisgids Astrid Greven en Mario Nossin vertellen over hoe je met een brede blik kunt werken. 

Loading new posts...
No more posts